Örtkrukor och kryddkrukor till kök

Örtkrukor och kryddkrukor till kök

Inlägget innehåller annonslänkar

Visst är det härligt att kunna smaksätta maten med färska kryddor och örter? Det känns ibland som lite lyx. Inte nog med att det doftar gott i köket, det är också väldigt fint och fräscht att ha växtlighet i kryddkrukor, eller örtkrukor som det också kan kallas.

Mina favoriter att ha tillgång till i köket är framför allt basilika (älskar bruschetta), mynta (mojito är också en favorit) men också timjan och rosmarin såklart. Det går alltid åt!

Håller längre i kruka

Men förutom att det är väldigt fint att ha färska kryddor och örter så tycker jag att de håller längre om man planterar dem ordentligt i krukor. Antingen har du säkert köpt färdiga plantor i matbutiken och då tipsar jag att du sätter plantan i en fin kruka när du kommer hem för bästa hållbarhet.

Du som gillar att odla själv väljer såklart vilken kruka du tycker passar bäst och sätter egna fröer.

Jag gör både och, ibland orkar jag inte vänta på att det ska växa klart och då kan jag köpa färdiga i matbutiken.

Några favoriter

Jag har en salig blandning av kryddkrukor hemma. Jag tycker det är kul att variera och hittar titt som tätt nya favoriter. Just nu har jag vita örtkrukor från Iittala på köksbänken.

För att inspirera dig som letar efter fina och praktiska krukor till dina örter och kryddor så listar jag några av mina favoriter här hos några butiker jag ständigt handlar hos.

Hoppas du hittar någon som du gillar och som kan passa hemma i ditt kök eller på fönsterbrädan!

Örtkrukor från Cervera

Hos Cervera.se finns ett ganska stort utbud av örtkrukor från olika varumärken. Här är två favoriter:

Örtkrukor från Iittala

Hos Bagarenochkocken.se finns de här fina örtkrukorna från Iittala. Båda modellerna finns i flera färger och storlekar.

Kryddkrukor från Åhléns

Åhléns.se finns alltid fina ting till köket, inte minst om du letar efter en kryddkruka. Här kan du också hitta olika märken i flera prisklasser.

Självvattnande örtkruka

Idag finns det många fina självvattnande örtkrukor, allt för att du ska slippa vattna och dina örter och kryddor ska kunna växa på precis som de vill. Fyll på med vattnen någon gång i veckan för att förhindra att den blir uttorkad. Istället håller sig plantan sig perfekt fuktig hela veckan.

Här nedan ser några självvattnande krukor till örter och kryddor som är snygga. Kolla även in Wet pot systems som finns i olika storlekar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.