Örtkrukor och kryddkrukor till kök

Örtkrukor och kryddkrukor till kök

Inlägget innehåller annonslänkar

Visst är det härligt att kunna smaksätta maten med färska kryddor och örter? Det känns ibland som lite lyx. Inte nog med att det doftar gott i köket, det är också väldigt fint och fräscht att ha växtlighet i kryddkrukor, eller örtkrukor som det också kan kallas.

Mina favoriter att ha tillgång till i köket är framför allt basilika (älskar bruschetta), mynta (mojito är också en favorit) men också timjan och rosmarin såklart. Det går alltid åt!

Håller längre i kruka

Men förutom att det är väldigt fint att ha färska kryddor och örter så tycker jag att de håller längre om man planterar dem ordentligt i krukor. Antingen har du säkert köpt färdiga plantor i matbutiken och då tipsar jag att du sätter plantan i en fin kruka när du kommer hem för bästa hållbarhet.

Du som gillar att odla själv väljer såklart vilken kruka du tycker passar bäst och sätter egna fröer.

Jag gör både och, ibland orkar jag inte vänta på att det ska växa klart och då kan jag köpa färdiga i matbutiken.

Några favoriter

Jag har en salig blandning av kryddkrukor hemma. Jag tycker det är kul att variera och hittar titt som tätt nya favoriter. Just nu har jag vita örtkrukor från Cervera på köksbänken.

För att inspirera dig som letar efter fina och praktiska krukor till dina örter och kryddor så listar jag några av mina favoriter här hos några butiker jag ständigt handlar hos.

Hoppas du hittar någon som du gillar och som kan passa hemma i ditt kök eller på fönsterbrädan!

Örtkrukor från Cervera

Hos Cervera.se kan du köpa dessa örtkrukor som är från Eva Solo, Skultuna och Iittala. Den avlånga från Eva Solo har självvattnande vilket kan vara ett plus.

Örtkrukor från Bagaren och Kocken

Hos Bagarenochkocken.se finns både små och stora krukor. Men hur fin är inte den i mitten från Le Creuset? Den finns i flera färger och är väldigt fin att ha framme på köksbänken.

Kryddkrukor från Åhléns

Åhléns.se finns alltid fina ting till köket, inte minst kryddkrukor. Här kan du också hitta olika märken i flera prisklasser.

Självvattnande örtkruka

Idag finns det många fina självvattnande örtkrukor, allt för att du ska slippa vattna och dina örter och kryddor ska kunna växa på precis som de vill. Fyll på med vattnen någon gång i veckan för att förhindra att den blir uttorkad. Istället håller sig plantan sig perfekt fuktig hela veckan.

Här nedan ser ni tre av mina favoriter med självvattningssystem men som också är snygga!

Snyggt örtställ

När örter och kryddor växer kan de ibland bli tunga och tappa formen. Men titta vilket smart och fint örtställ jag har hittat. Perfekt för att hålla växterna uppe och slippa att de viker sig åt något håll. Finns på Åhlens till en rimlig peng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *