Bind en fin höstkrans

Bind en fin höstkrans

Visst är det vackert med kransar? På hösten finns det många olika typer av material som passar bra till en vacker höstkrans. Både löv, lingonris, mossa och granris passar utmärkt!

Jag och mamma var ute i skogen sist jag var hemma i Dalarna och plockade det vi tyckte passade fint till årets höstkrans. Här visar jag vad vi hittade och hur vi gick till väga!

Binda höstkrans – steg för steg

Detta behöver du:

Det är egentligen inte så mycket du behöver för att lyckas binda ihop en krans. Jag använde en ring av tjockare ståltråd/vajer som jag formade till en ring i bra storlek. Sen tycker jag att det är enkelt att binda med vanlig grön bindtråd.

Jutesnöre passade fint för att hänga upp kransen. Det går såklart bra med alla typer av band och snören.

Den första kransen vi gjorde bestod av fyra olika material.

Från vänster: Någon form av granris, lingonris, gammalt blåbärsris (visset blåbärsris har väldigt fin färg såhär på hösten) och torkat blåbärsris. Ett tips är att använda lite olika typer av material och lite olika färger för att få ett bra liv i kransen.

1. Innan du börjar binda bör du skapa en hel del små buketter av det material du valt att göra kransen av. Vi gjorde små buketter med en kvist av varje.

Ju större och tjockare buketter du gör desto större och fylligare krans får du. Jag gillar kransar som är lite nättare och därför gjorde vi små buketter.

2. När du sedan har dina små buketter klara är det dags att börja binda kransen. Lägg alla buketter löpande åt samma håll och bind fast dem med bindtråd några varv per bukett.

Fortsätt så tills hela ringen är fylld av buketter.

3. När du kommer till slutet kan det vara lite knepigt att få till den sista buketten. Försök pilla in den så tätt som möjligt och bind fast jämte den du började med.

Såhär såg kransen ut på baksidan när den var klar. Här ser man att buketterna ligger ovanpå ringen och alla buketter ligger löpande åt samma håll.

Jag tycker det blev fint med olika nyanser av grönt och den fina röda färgen från torkat blåbärsris.

Fin höstkrans till dörren!

Den gula renfanan är väldigt fin att göra dekorationer mer under hösten. De passar bäst utomhus då de kan ha en ganska stark doft.

Det är samma arbetssätt här som för den andra kransen. Hjärtat är format av en stålvajer och små buketter binds fast löpande med grön bindtråd.

Visst blev det fint?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.