Jordgubbskruka – en favorit

Jordgubbskruka – en favorit

Inlägget innehåller annonslänkar

Har du minimalt med plats för din jordgubbsodling är jordgubbskrukan perfekt. Odla på höjden i olika nivåer och utnyttja utrymme på ett effektivt sätt.

Det finns olika typer av jordgrubbskrukor, både i plast och terrakotta där båda syftar till att odla på höjden. En modell som vi gillar extra mycket är den som består av lösa delar som du sedan monterar ovanpå varandra. Detta gör att du enkelt kan hantera dina jordgubbsplantor på ett smidigt, både när det gäller att rensa ogräs och se till att alla plantor får tillräckligt med vatten.

Men framför allt, visst blir det snyggt när bären börjar mogna!?

Odla jordgubbar på höjden

jordgubbskruka
jordgubbskruka
jordgubbskruka

Jordgubbskrukan av modellen ni ser på bilderna är min personliga favorit. Du plockar ihop de delar du behöver för önskad höjd och kan odla jordgubbar även om du har minimalt med utrymme.

Bilderna är lånade av Odla.nu där du också kan köpa dessa krukor.

En ny variant av jordgubbskruka

vit jordgubbskruka
vit jordgubbskruka
grå jordgubbskruka

Jag såg att Wexthuset har fått in den här modellen av jordgubbskruka i år. Den ser väldigt smidig ut och passar perfekt på både balkongen eller i trädgården. Bilderna är lånade från Wexthuset.se

Odla hängandes

Om du inte gillar jordgubbskrukan på höjden är ampeljordgubbar ett alternativ. Häng upp din jordgubbsodling i solen utan att den tar någon plats. Perfekt på altanten, terassen eller balkongen. Ampeljordgubbar är söta små gubbar som kan ge stor skörd och hängs med fördel i en ampel. Men du kan självklart odla vanliga jordgubbar i ampel också.

ampeljordgubbar

Den klassiska ampeln, fungerar alltid. Tänk vad fint med en jordgubbsodlning hängandes på uteplatsen eller balkongen.

Favoriter från Confident Living

Hos Confident Living finns just nu väldigt fina krukor i betong i olika storlekar. Perfekta att odla jordgubbar i om man vill göra det i mindre skala i trädgården eller på balkongen. Även den fina odlingsbänken passar perfekt om du vill odla på balkongen eller kanske på uteplatsen?

Bra priser hos Granit

Det finns väldigt prisvärda och fina krukor som passar till jordgubbar hos Granit. Stilrena, rejäla och inte alls för dyra.

Fler krukor som passar jordgubbar

Jag tycker även att det är fint med mindre odlingar i normalstora krukor att ha placerade på uteplatsen eller balkongen. Varför inte ha en jordgubbsplanta på balkongbordet som en somrig detalj?

Här är några favoriter, en klassisk kruka från Bergs Potter och en fin zinkbalja som blir väldigt fin i kombination med jordgubbsplantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.