Höstdukning – tips på fin dukning

Höstdukning – tips på fin dukning

Helgens höstdukning! Det har blivit mörkare och mysigare tider vilket betyder långa helgmiddagar på hemmaplan. Jag passade på att duka med tygservetter i helgen och gjorde servettringar av pappersremsor. Väldigt enkelt och en rolig tvist att dekorera med det vi hade hemma.

Det blir lite festligare när man lägger ner lite extra tid på dukningen. Den här gjorde jag väldigt snabbt med saker jag redan hade hemma. Med lite kreativitet så krävs det inte mycket alls för att skapa en dukning med hösttema. Här kommer några tips från mig!

höstdukning

Jag gjorde servettringar av ett brunt papper som fanns hemma i pappershögen. Jag äger inga servettringar men ville passa på att ta fram de fina tygservetterna. Det blir lite festligare känsla då.

Jag klippte två centimeter breda remsor och häftade ihop ändarna på baksidan. Jag tycker att färgen matchar linneduken.

höstdukning

Farmor har sytt och broderat servetterna. Tycker de är så fina!

höstdukning

Hade två torkade hortensia så jag klippte av några små buketter och fäste i servettringen. Tycker att hortensia passar bra till så mycket. Den här mörklila färgen passar perfekt till en höstdukning, både som dekoration eller som fin snittblomma i vasen.

höstdukning

Vi åt soppa till förrätt som dukade med platt och djup tallrik. Porslinet är vanligt vardagsporslin från Ikea.

höstdukning

Tre gamla whiskeyglas fick agera ljuslyktor. Lade bara i varsitt värmeljus så blev det matchande ljuslyktor.

höstdukning

Med andra ord en fin höstdukning men små enkla medel. Ett tips är att ha en uppsättning med tygservetter hemma. Det blir mycket festligare att duka med dem istället för att lägga fram vanliga pappersservetter.

Fina produkter i butik just nu

Tips! På Åhlens finns det massor av fina tygservetter i olika färger och prisklasser. Här finns också mängder av fint porslin perfekt till hösten.

En uppsättning servettringar är roligt att ha hemma. Perfekt om man vill festa till dukningen lite med enkla medel. Jag själv äger faktiskt inga servettringar i metall, jag har bara gjort egna. Ska nog passa på att önska mig några i julklapp i år. Här är tips på två favoriter från Confident Living.

Andra tips till höstdukningen

  • Vill du duka med pappersservetter kan du vika dem till löv. Perfekt om du har färgglada servetter hemma. Vik som ett dragspel och fäst på baksidan.
  • Ta in färgglada löv och torka på köksbänken innan dukning. Det är väldigt fint med löv i mitten av bordet som dekoration.
  • Vik löv och blad av papper. Det finns mängder av guider på Instagram och Pinterest om hur du viker fina löv. Antingen fäster du ett papperslöv i servettringen eller så placerar du dem på bordet som dekorationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.